Kenc.dk
Black Asphalt Road Surrounded by Green Grass

Skræmmende ringe journalistik (danish)

| 0 Comments | words | minutes | Permalink

Nogle gange, må man undre sig over, hvad det kræver at være "gadget-ekspert". jeg blev via Windows 8 i Danmark gruppen, gjort opmærksom på Jylands Postens gennemgang af den nye macbook pro. En gennemgang foretaget af "gadget ekspert" Torben Vognsen. Chokeret må jeg sande, at ordet "ekspert" tydeligvis har ændret sig henover årene.

Windows har ikke en chance

Torben Vognsen gennemgår den nye Mac book, men kan alligevel ikke dy sig for, at give Windows 8 et par usande ord med på vejen. "Computeren kan holde helt op til tre-fire år, og det er de færreste PC'er, der kan klare det. Og det er, fordi Apple opdaterer deres styresystemer, så modeller helt tilbage fra 2007 stadig kan køre det nyeste. Og det kan man ikke ligefrem sige om Windows 8," Personligt bliver jeg noget harm over denne usande fremstilling. Jeg har derfor, skrevet en længere smørre og sendt til JP's redaktion angående denne kedelige usande fremstilling. Smøren herunder: Hej JP, Jeg må indrømme jeg er noget oprørt over hvor useriøs journalistik jeres "gadget-ekspert" kan diske op med. Det er tydeligt at Thomas’ forkærlighed for Apple produkter, gør ham inhabil i hans gennemgang af produktet, ene og alene pga. hans tilsvining af konkurrerende produkter uden at komme med nogen form for belæg herfor. I indslaget og artiklen benyttes følgende frase: "Computeren kan holde helt op til tre-fire år, og det er de færreste PC'er, der kan klare det. Og det er, fordi Apple opdaterer deres styresystemer, så modeller helt tilbage fra 2007 stadig kan køre det nyeste. Og det kan man ikke ligefrem sige om Windows 8," Kigger vi på den tekniske del, kræver Windows 8.1, som er nyste opdatering til Windows 8, følgende af en computer (kilde: Windows 8 System Requirements)

Processor: 1 gigahertz (GHz) eller hurtigere med understøttelse af PAE, NX og SSE2
RAM: 1 gigabyte (GB) (32-bit) eller 2 GB (64-bit)
Ledig plads på harddisken: 16 GB (32-bit) eller 20 GB (64-bit)
Grafikkort: Microsoft DirectX 9-grafikenhed med WDDM-driver
PAE, NX og SSE2 er alle sammen instruktionssæt, der kræves understøttet af processoren. PAE (Physical Address Extension) har været supporteret af Intel (den største chipproducent i verden) siden Intel Pentium Pro processoren så dagens lys i 1995. For AMD har dette været tilfældet siden 1999, da AMD Athlon CPU serien så dagens lys. NX, som i Intel verdenen kaldes eXecute Disable bit, har været supporteret af nogle CPU’er helt tilbage fra 2004. AMD CPU’er har supporteret NX, under navnet ”Advanced Virus Protection” siden 2004, med indførslen af AMD Sempron serien. SSE2, Streaming SIMD extensions 2, blev introduceret helt tilbage i 2001 af Intel, i forbindelse med lanceringen af Pentium 4 processoren. For AMD, har SSE2 været supporteret siden 2003, med indførslen af Opteron og Athlon64 CPU’erne. Ram: 1 GB påkrævet for 32bit, 2gb for 64bit. Temmelig standard. Endvidere kræver OS X Maverics (som omtalt i artiklen) 2 GB ram lige meget hvilken arkitektur. (Kilde: [OS X Mavericks: System Requirements](http://support.apple.com/kb/HT5842) ) Harddisk: Bør ikke være et problem, da harddiske selv dengang var store nok. Grafikkort: det er op til den enkelte producent af graffikkort at levere drivere og bør derfor ikke lægges Microsoft og Windows til last. Et eksempel på en bærbar, der fint kører med Windows 8.1: Har en Lenovo Thinkpad T61, type: 8898-6CG fra juni 2008.
ProcessorIntel Core2Duo, T7250, 2.0 GHZ
RAM2gb (medfødt) DDR2, udskiftet til 4gb.
Grafikkortintegreret Intel grafikkort.
Harddisk160gb (medfødt) udskiftet til 256gb SSD.
Alt i alt finder jeg kommentarer dybt nedladende og fuldstændig uden grobund i virkeligheden. Det er skammeligt at så ringe journalistik får lov at se dagens lys, på et medie som Jyllands Posten. Overstående smørre er tilsendt redaktionen fredag d. 8 november, og afventer svar.

0 comments

Add comment